bnnr

Fırsatları Yakala

bnnr

6 Kasım 2012 Salı

Tuba Büyüküstün Dubai Sokaklarında

Haber: Tuba Büyüküstün Dubai Sokaklarında

Arap dünyasının, güzel oyuncu Tuba Büyüküstün'e duyduğu hayranlık gün geçtikçe artıyor.

Arap dünyasının, güzel oyuncu Tuba Büyüküstün'e hayranlığı gün geçtikçe artıyor.
Oynadığı dizilerin Arap ülkelerinde yayınlanmasının ardından bölgede geniş bir hayran kitlesi edinen ünlü oyuncu, şimdilerde rol aldığı reklam kampanyasıyla dikkat çekiyor.
Uzun yıllardır bir şampuan markasının yüzü olan Tuba Büyüküstün'ün rol aldığı yeni reklam filmleri, birçok Arap ülkesinde yayınlanmaya başladı. Oyuncunun yer aldığı son kampanyanın afişleri de geçtiğimiz günlerde Dubai sokaklarını süslemeye başladı.



ARAPLAR DİZİLER SAYESİNDE TÜRKÇE ÖĞRENMEK İSTİYOR
Türk dizileri dünyada artık çok önemli bir yere sahip şüphesiz bu farklı olayları da beraberinde getiriyor. Örneğin Araplar diziler sayesinde Türkçe'ye merak salıyor.
MBC-El Arabia TV Türkiye Temsilcisi Daniel Abdülfettah geçtiğimiz gün Kocaeli'de düzenlenen Türk dizileri ile ilgli yaptığı yorumlarda, Türk dizilerinin Arap ülkelerinde çok fazla tutmasındaki önemli etkenlerden birinin de öz Arapça yerine İstanbul dili havasını veren Şam lehçesi kullanılması olduğunu söyledi.
Türk dizilerinin, Arap dünyasında önemli bir prim yapacağı inancıyla bu yola girdiklerini belirten Abdülfettah şöyle konuştu:
"Araplarla Türkler birbirlerini tam olarak tanımıyordu. Fakat dizilerin yerleşmesiyle birlikte çok farklı bir eksene girildi.
Biz bu dizilerle propaganda yapmadık. Her gün 4 kanalda 6 Türk dizisi yayınlanıyor. Burada toplam 350 milyon izleyiciden ve 5 kıtadaki tüm Araplar ile Arapça bilenlerden de söz ediyoruz. Biz dizileri eğlence ve kültür aracı olarak görüyoruz. Bu dizilerin yayınlanmasıyla Türkiye'yi çok uzaktan tanıyan insanlar daha iyi algılamaya başladı. Suriye'nin Kamışlı kasabasında diziler nedeniyle 12 tane Türk Dili öğrenme merkezinin açılması sanırım bu faydayı açıkça gösteriyor."
Sabah : http: //www.sabah.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder